diumenge, 24 de gener del 2010

Font de la Botera

Avui estem a Batea. Hem vingut per un cap de setmana per a veure que a casa tot estigui en ordre, després de la gran nevada d’estos dies passats. I tot està bé.
M’ha promès un veí que em farà arribar unes fotografies de la nevada, que sé que va ser important, no tant sols per les notícies que anàvem tenint pels mitjans de comunicació, si no que ens ho han explicat els veïns.
De fet, en arribar ahir, pel terme encara hem vist, a racons obacs, petites clapes blanques. Esperarem a rebre les fotografies.


Mentrestant, recordo que el 17 de desembre, la senyora Assumpta escrivia al llibre de visites de l’Ajuntament, una nota que em va fer pensar. Em va fer pensar que crec que té raó en el que diu, i també en com n’és de freqüent que determinades coses, prou emblemàtiques i referents per als pobles, son massa sovint retirats i/o substituïts per altres elements de dubtós valor, normalment amb la intenció d’introduir una suposada millora.
Vegeu el seu escrit aquí.


Me n’he recordat del que deia la senyora Assumpta perquè voltant no fa gaire un  diumenge fred a Barcelona (com devia “picar” el fred a Batea!), pels encants de llibre vell de Sant Antoni, hi vaig trobar una postal de Batea i la vaig comprar.

clic al damunt per ampliar-la
No sóc pas col·leccionista de postals, però aquesta m’ha agradat especialment per dues raons: perquè s’hi veu la font de la Botera força bé i en color, i també perquè la postal està escrita, és a dir, va fer-se servir per a donar novetats a la família. No es va comprar de record.
No és gaire antiga, doncs el matasellos porta data del 26 d’agost de 1981, és a dir, fa 29 anys que va sortir de cal carter a Batea, per anar a parar a Olesa de Montserrat.
És clar que, si això ho llegeix un jove em dirà que 29 anys son molts! I l’hi hauré de donar la raó.
Les fotografies de la postal però, poden haver estat fetes uns anys abans.


He engrandit el tros de la postal on hi ha la font:



clic al damunt per ampliarla
Fa que es tingui un especialment sentiment quan hom es mira aquestes coses amb atenció i sorgeixen les sempre incontestables preguntes, com ara, quin viatge, després del principal, va fer la postal que avui he comprat, per anar a raure a una parada del mercat de Sant Antoni de Barcelona? 


A més de ser un símbol, un element propi, mireu que n’era de bonica la Font de la Botera!

4 comentaris:

Assumpta ha dit...

Realment la foto diu lo bonica que era i tambe ens diu que ha estat feta molt avans del 1981 ja que en aquets anys ja no hi havia rucs que anavan a veure. Segons la meva memoria es va xafar entre 1978 y 1982, lo que mes et sorprén es que era en plena democracia. A qui li pugui interesar al bar de l'Antoni a dalt te una foto en blanc i negre ambliada preciosa.

Assumpta

Pere ha dit...

L'he vista aquesta ampliació que dius a ca l'Antoni, i d'altres fotografies de Batea.
Bé, a mi no em sorprèn pas, en democràcia també se n'han fet moltes de coses sense sentit.

Anònim ha dit...

Hi ha canvis, a mi m'atreu l'atenció la casa del regidor Miquel Llop que tapa una part de la façana de l'església, segons la seva en aquella època no hi era i ara fotografia.

Pere ha dit...

Resulta sempre molt interessant fer atenció a fotografies i postals.
Anònim, et refereixes a la casa del davant de la porta de l'església?