dissabte, 2 de maig del 2009

A tall de presentació.

Lo Picatxo és la part més enlairada de Batea. Sembla que hagi dit una obvietat, oi?
Certament és la part on hi hagué el castell medieval,  i els seus carrerons i d’altres característiques urbanes, en donen testimoni.
És en un carrer del Picatxo, on els vents no estalvien cap força, especialment el Cerç, també lo Garbí, que hi tenim la caseta, la nostra residència bateana.

Veient Batea de lluny, i fins i tot de relativament a prop, lo Picatxo sembla la vela del pal major d’aquesta nau que és l’església de Sant Miquel, que sembla surar damunt les ones de cases. Ones d’una mar de vinyes, interrompudes modestament per clapes de bosc que només qualifiquen, sense substantivar. 

Batea es fa estimar.  Des que ja fa anys vam començar a ser forasters a Batea ho hem seguit sent i, amb tota seguretat ho serem sempre, doncs tinc per cert que, o s’és d’un lloc o se n’és foraster per anys que s’hi visqui. I crec que en això  no se li ha de donar un caire negatiu.
I menys a Batea, on he experimentat des dels primer dies que, sent un foraster, no he estat un estrany i he comptat ben aviat amb la simpatia del veïnatge.

De tant en tant, sigui al poble o no, vaig entrant a les poques pàgines, web o blocs, relacionades amb Batea. Trobo que son molt poques.
Que a mi em consti, hi ha només tres blocs bateans relacionats al llistat dels Blocs Ebrencs, bloc que recull tots els blocs coneguts que es fan a les Terres de l’Ebre. I poques webs més, entre les quals la de l’Ajuntament, la de l’Escola, la del Patronat pro Batea i algunes més de comercials relacionades amb la producció vinícola.

He volgut obrir aquest bloc per a deixar anar a l’espai cibernètic les notes que em vagin passant pel cap en relació a Batea. No crec que aquest nou bloc hi faci falta, però tampoc crec que hi hagi de sobrar una mirada diferent de la de un autòcton que, en certa manera, voldrà correspondre a l’afecte que m’ha estat donat pels bateans.
En ell aniré escrivint allò que em passi pel cap i amb la millor disposició.

Així doncs, salutacions a tothom des del Picatxo de Batea.

2 comentaris:

Júlia ha dit...

UN poble molt bonic, espero que escriguis molt sobre ell!

Pere ha dit...

Cert, Júlia, molt bonic.
Tanmateix aquesta é la intenció.